Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore 

Påskdagen idag och mysigt att få lite morgon med barnen. Barnen brukar ofta få havregrynsgröt till frukost. Vi varierar den ofta så att den inte alltid smakar på samma sätt. De tycker det att de är väldigt roligt och spännande att vara med i matlagningen, framför allt i smaksättningen. Att involvera barnen i köket gör det lättare att få dem att testa nya smaker.

Du behöver (2 portioner):
2 dl glutenfria havregryn
4 dl vatten
1 banan
5 torkade fikon
1 msk kakao
1 liten nypa salt

Gör så här:
1. Blanda vatten och havregryn i en kastrull.
2. Skala och mosa en banan, lägg i kastrullen.
3. Klipp fikonen i bitar med en sax och lägg även dem i kastrullen.
4. Lägg sedan i kakao och salt.
5. Koka upp grötblandningen.
Toppa med jordnötssmör, quinoapuffar, torkade fikon och växtbaserad dryck.

Fördelar fikon

  • Torkade fikon har en något högre nivå av kalorier, men de innehåller även mycket folsyra, kalcium och magnesium.
  • De har en väldigt kraftig slemlösande effekt som kan rensa lungorna och minska inflammationer.
  • De innehåller en typ av enzymer som skyddar magväggarna och motverkar skador från magsyror.
  • De innehåller mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler för att enkelt motverka skadliga bakterier och mikroorganismer.

Liknande recept:

Våfflor utan spannmål & mjölk

Gluten- & mjölkfria blåbärsplättar

Veganska & glutenfria pannkakor med smak av choklad

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson