För en vecka sedan hade vi låtsaskalas för Tim då vi inte kunde fira honom ordentligt eftersom min farmor var dålig. De var bara jag, Ebba, Tim och min syster. Då slängde jag ihop denna tårta och lite annat smått och gott.

Du behöver:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl björksocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1/2 tsk vaniljpulver
60 gr kokosolja
2 ägg
2 msk kokosmjölk

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosoljan i en kastrull och blanda sedan i alla de övriga ingredienserna. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform (20 cm) och häll i smeten. Grädda 20 min. Låt tårtan kallna och smeta sedan på jordgubbschiasylt. Jag toppade sedan tårtan med kokosgrädde med mosade jordgubbar i. Överst smulade jag över frystorkade hallon.

Vem vill ni bjuda denna tårta på?

Saftig och god