Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Bagaren och kocken

Här kommer veckans spännande glassrecept! Jag har ingen aning om varifrån jag fått denna idé, drömde (bokstavligen) om att testa denna kombination i helgen. Kände mig tvungen att skapa och prova! Sötpotatis i glass blev verkligen toppen och de bästa är att barnen har godkänt! Mina underbara (och ibland mindre underbara) små kritiker som hjälper mig i köket, och som driver min motivation framåt! Viljan att även få dem att äta mer näringsrikt gör att inspirationen flödar! Tänker mig att denna glass kan bli en god och mättande mellanmålsglass, helt fri från sötning.

Du behöver:
1 sötpotatis
1 banan
1 msk mandelsmör
1 nypa salt

Vit choklad:
125 gr kakaosmör
1 msk kokossmör

Toppa med:
Riven kokos

Gör så här:
1. Dela sötpotatisen på mitten (på långsidan).
2. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda sötpotatisen i 200 grader tills den mjuknat.
4. Låt potatisen kallna.
5. Mixa potatisen med banan, mandelsmör och salt till en slät smet. Här hittar ni mina köksmaskiner!
6. Lägg smeten i valfria glassformar och stick i glasspinnarna.
7. Ställ glassformarna i frysen, vänta tills de fryst helt.
8. Smält kakaosmöret tillsammans med kokossmöret i en kastrull på låg temp till en vit choklad.
9. Ta ut den frysta glassen och doppa i den vita chokladen.
10. Toppa med exempelvis riven kokos!

Två tips utan glassformar!

  1. Om du inte har glassformar kan du hälla smeten i en matlåda och förvara i frysen. Tänk på att ta ut matlådan med glass ca 20 min innan servering för att lätt kunna skopa ur glasskulor.
  2. Vill man istället kunna äta en slät och krämig glass direkt kan man frysa den ugnsbakade sötpotatisen i tärningar tillsammans med bananen. När du är sugen på glass mixar du den frysta sötpotatisen och bananen tillsammans med mandelsmör och lite salt till en krämig glass! Ät direkt!

Silikonform

Jag använder denna glassform som ser ut som chokladkakor! Så smidiga och så lätt att peta ut den frysta glassen! Det medföljer 50st glasspinnar samt ett recepthäfte på engelska när man köper dem. Jag älskar alla mina glassformar.

Liknande recept:

Glass på endast två ingredienser

Lakritsglass på bara två ingredienser

Mjölkfri & naturlig snickersglass

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson