Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till BodystoreMeds & Bagaren och kocken

Wow! Ni var verkligen många som var intresserade av detta glassrecept för ett tag sedan när jag visade upp resultatet i mina stories på Instagram! Nu är det äntligen dags att dela med mig av detta smarriga recept på snickersglass, helt naturlig, mjölkfri och fri från vitt socker!

Recept på snickersglass

Lager 1:
3 bananer
3 msk Upgrits Hasselnötskräm

Lager 2:
10 färska dadlar
0,5 dl kokosgrädde (krämig)
2 dl saltade jordnötter

Choklad
50 gr kakaosmör/kokosolja
0,5 dl raw kakao
+ eventuell valfri sötning (jag rekommenderar yaconsirap)

Det går även att använda valfri färdig choklad att doppa i, rekommenderar varmt Lindts 90%.

Gör så här:
1. Skaka och mosa bananerna.
2. Blanda i hasselnötskrämen.
3. Lägg i en valfri form (använd gärna bakplåtspapper), bakplåtspappret slipper du med denna silikonform.
4. Ställ i frysen tills banansmeten fryst.
5. Kärna ur dadlar och mixa tillsammans med kokosgrädde till en slät kräm.
6. Blanda i jordnötterna i dadelsmeten.
7. Ta ut den frysta banansmeten och smeta ut dadelsmeten över.
8. Frys igen tills dadelsmeten är hård.
9. Smält kakaosmör på låg temp i en kastrull.
10. Vispa i kakan och eventuell sötning.
11. Doppa snickersrutorna i den smälta chokladen, vänta tills den stelnat eller ställ in i frysen igen om du tänkt äta vid ett annat tillfälle. Blir såå gott!

Fortsätt läsa detta inlägg nedan för att få svar på eventuella frågor 🙂

Lite kort om bananens färg

Jag brukar alltid hålla mig till gröna bananer om jag väljer att äta. Mest för att undvika trigga mitt sockersug. Gröna bananer innehåller resistent stärkelse, mindre socker och har ett lägre GI-värde. De ska vara så pass gröna att de är mycket svåra att skala och knappt smakar banan. Jag tycker de passar utmärkt i glass om man vill ha en härligt krämig konsistens.

Resistent stärkelse kan förbättra tarmfloran rejält. Den bidrar även till ett stabilare blodsocker, stärker immunförsvaret och minskar risken för tjocktarmscancer.
Bönor, linser och kokt avsvalnad potatis innehåller också resistent stärkelse.

Gula bananer innehåller inte mycket resistent stärkelse men har ett högre innehåll av antioxidanter vilket också är bra. Ju äldre bananerna blir desto gulare och sötare blir dem. Gula/övermogna bananer är perfekta att använda som naturlig sötning, som i detta bananbröd!

Upgrits hasselnötskräm

Denna underbara hasselnötskräm är lite för god för mig! Dock tycker jag att om jag ska äta något sött så ska det vara ett bra innehåll. Krämen innehåller endast tre ingredienser; ekologiska hasselnötter, ekologisk kakao och ekologiska dadlar. Passar i stort sett till vad som, exempelvis till frukt, desserter, pannkakor, bakning eller direkt på sked. Barnen älskar den och tycker denna hasselnötskräm är hundra gånger bättre än Nutella som jag själv missbrukade en gång i tiden.

Varför yaconsirap?

Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Silikonform

Jag använder denna chokladform till dessa snickers! Men det går även att göra bars, chokladkakor eller baka med formen. Silikonformarna klarar temperaturer ner till -60 grader och så högt som 230 grader. Kan gå direkt från frys till ugn. Går att använda upp till 3000 gånger! Jag älskar alla mina silikonformar

Liknande recept:

Hallon- & lakrisglass

Hasselnötsglass

Lingonglass med passionsfrukt

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson