Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Idag är det Kanelbullens dag och det måste firas! Okej, man kanske inte måste fira, men om man har känslig mage och vill äta en bulle utan att behöva knäppa upp byxorna, få ont i magen och förpesta sin omgivning så kan man testa nedan:

Du behöver:
50 gr kokosolja
6 msk kikärtsspad (eller 2 vanliga ägg)
1,5 dl kokosmjölk (tetra)
2 msk yaconsirap (går skippa helt)
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kardemumma

Fyllning:
70 gr kokosolja
1 msk yaconsirap
2 tsk ceylonkanel

Topping:
Vatten
Riven kokos

Gör så här:
Smält kokosoljan på låg temp. Vispa kikärtsspad och sirap poröst. Blanda alla torra ingredienser, häll i det vispade kikärtsspadet i mjölblandningen och sedan kokosoljan och kokosmjölken. Rör ihop allt och låt stå ca 15 minuter. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen, kokosoljan ska helst vara som rumstempererat smör. Pressa eller kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper (avlång rektangel). Smeta på fyllningen och rulla ihop degen till en rulle. Dela i lagom stora bullar, lägg dem sedan på en på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten. Strö riven kokos över bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.

Brukar du äta en bulle på Kanelbullens dag?

Kanelbullar
Veganska kanelbullar utan spannmål och socker