Nötfri vaniljglass med aprikoskräm
Underbart god glass fri från mjölk & vitt socker
Här kommer ett underbart gott recept på en nötfri vaniljglass med aprikoskräm.
Recept
Du behöver:
Du behöver:
(12 små glassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller liknande)
2 dl solrosfrösmör (se recept längre ned)
3 msk valfri rinnande sötning (jag gillar yaconsirap)
1,5-2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
.
Aprikossås (doppa glassarna i):
15 blötlagda aprikoser
5 blötlagda dadlar
1 dl kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk eller likande)
.
Doppa i:
2 dl kokossmör eller 200 gr choklad
Recept solrosfrösmör:
(ca 3 dl)
Du behöver:
5 dl solroskärnor
1 nypa salt
Gör så här:
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, solrosfrösmör, sötning, vaniljpulver och salt.
2. Häll i glassformar och ställ in i frysen.
3. Blötlägg aprikoserna och dadlarna i 4-5 timmar eller i kylen över natten.
4. Mixa aprikoserna, dadlar och kokosgrädde till en slät smet.
5. Doppa de frysta glassarna i aprikossmeten.
6. Frys in igen.
7. Värm upp kokossmör eller choklad.
8. Doppa glassarna.
9. Ät direkt eller frys in till annat tillfälle.
Solrosfrösmör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Sprid ut solroskärnorna på en ugnsplåt och rosta i ca 7 minuter. Kolla att de inte bränns.
3. Ta ut och låt svalna.
4. Mixa solrosfröna med salt i en matberedare. Fastnar smul på kanterna skapa ned med skred, gaffel eller liknande. Fortsätt mixa tills fröna så småningom börjar släppa ifrån sig olja och blir sedan en kräm. Det kan ta upp till 10 minuter. Smaka av med salt.
Förvara i en rengjord glasburk med lock i kylskåpet. Håller cirka 1-2 månader.
Du kanske också gillar
Fröknäcke utan mjöl
Detta är mitt absolut bästa recept på fröknäcke, jag äter dem som godis. Det är alltså ingen idé att göra en plåt, jag brukar alltid passa på att göra två. Du behöver: 1,5 dl solrosfrön 1 dl psylliumfrön 1 dl chiafrön 1 dl pumpafrön 1 msk fiberhusk 0,5 dl olivolja 2...
Lussebullar fria från spannmål, mjölk & socker
Ett av mina favoritrecept från förra julen. Det är svårt när man inte har haft tillräckligt med tid till att experimentera i köket på helgerna den senaste tiden. Då är det tur att de finns sparat några sedan innan. På receptet nedan fick jag 11 st bullar. Gör man dem...
Sockerfri choklad
Tänk om någon skulle sagt till mig för två år sedan att jag skulle äta och tycka om sockerfri choklad. Då hade jag förmodligen inte trott på den personen alls. De fanns inte ens på världskartan att jag skulle tycka om Lindts 90%-iga choklad som ändå innehåller lite...
Du kanske också gillar
Växtbaserad kolaglass fri från vitt socker
Ett recept på en riktigt god växtbaserad/vegansk kolaglass doppad i choklad. Fri från vitt socker och gluten.
Växtbaserad jordgubbstårta med lemoncurd
Växtbaserad/vegansk jordgubbstårta med lemoncurd, fri från gluten och vitt socker. En dröm för alla sommarhögtider.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer