Tänk om någon skulle sagt till mig för två år sedan att jag skulle äta och tycka om sockerfri choklad. Då hade jag förmodligen inte trott på den personen alls. De fanns inte ens på världskartan att jag skulle tycka om Lindts 90%-iga choklad som ändå innehåller lite socker. Den hade jag bara spottat ut. Smaklökarna har verkligen ändrat sig efter en lång sockerfri period. Denna är mitt vardagliga godis, och Lindts 90%-iga choklad äter jag vid vissa festliga tillfällen. Smaklökarna är inte dem samma alls. Helt sjukt egentligen att det går att ändra.

Vågar du testa chokladen på bilden? Lite hardcore, men jag och barnen älskar den!

Du behöver:
2 dl kakaosmör (eller kokosolja)
1,5 dl raw kakao
2 dl riven kokos
1,5 dl saltade cashewnötter

Gör så här: Smält kakaosmöret på låg temperatur i en kastrull. Vispa i kakaon och rör i kokos och nötterna. Häll över i en lagom stor form klädd med bakplåtspapper. Ställ in i kylen eller frysen. Ta ut och njut när chokladen har stelnat.

Brukar du göra egen choklad? Vad brukar du i så fall stoppa i? 

sockerfri choklad
Sockerfri choklad