Ett av mina favoritrecept från förra julen. Det är svårt när man inte har haft tillräckligt med tid till att experimentera i köket på helgerna den senaste tiden. Då är det tur att de finns sparat några sedan innan.
På receptet nedan fick jag 11 st bullar. Gör man dem mindre får man fler!

Du behöver:
50 gr kokosolja (funkar även med smör)
2 ägg
1,5 dl kokosmjölk (tetra)
2 msk yaconsirap (funkar även med honung)
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
0,5 gr saffran

Gör så här:
Smält kokosoljan på låg temp. Vispa ägg och sirap poröst. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i äggsmeten i mjölblandningen och sedan med kokosoljan och kokosmjölken. Rör ihop allt och låt stå 20 minuter. Forma sedan till lussekatter och pensla dem med ägg. Jag tryckte i två gojibär i varje istället för russin. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter på 200 grader. Ta ut dem och njut.

Gillar du inte saffran kan du byta ut den mot kardemumma. Det går även att byta ut äggen mot kikärtsspad.

Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Har ni önskemål på fler julrecept?

lussebullar
Lussebullar fria från gluten, mjölk och socker