Detta är mitt absolut bästa recept på fröknäcke, jag äter dem som godis. Det är alltså ingen idé att göra en plåt, jag brukar alltid passa på att göra två.

Du behöver:
1,5 dl solrosfrön
1 dl psylliumfrön
1 dl chiafrön
1 dl pumpafrön
1 msk fiberhusk
0,5 dl olivolja
2 dl vatten
Flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vattnet. Blanda ihop alla frön och husk i en skål, rör sedan ner oljan och vattnet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och lägg ett till bakplåtspapper över fröblandningen, pressa ut med händerna så att de blir ett tunt lager. Ta bort det översta bakplåtspappret och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter, ta sedan ut plåten och skär i bitar, ställ tillbaka i ugnen i 20 minuter. Stäng av ugnen och låt stå kvar i minst 10 minuter, ta ut plåten när fröknäcket blivit krispigt. Låt dem svalna och ät.

Fröknäcke utan mjöl
Fröknäcke utan mjöl

Vem älskar fröknäcke lika mycket som jag?