Morotspagetti med soltorkade tomater
Morotspagetti – har du testat?
Nudlar och spagetti går att göra av både grönsaker och rotfrukter. Om du inte har en grönsakssvarv går det lika fin med ett grovt rivjärn eller en osthyvel. Denna morotsspagetti är toppengod. Inte ofta det brukar slinka ner rotfrukter, ibland händer det. Morot innehåller faktiskt inte så mycket kolhydrater som man kanske kan tro
Recept
Du behöver:
1 dl cashewnötter
230 g kokta vita bönor
2,5 dl vatten
8 soltorkade tomater (torra)
¼ tsk svartpeppar
½ dl näringsjäst
Salt om det behövs
6 morötter
Gör så här:
1. Blötlägg cashewnötterna över natten eller minst 4 timmar.
2. Skölj de vita bönorna väl.
3. Mixa cashewnötter, bönorna, vatten, soltorkade tomater, svartpeppar och näringsjäst till en slät sås. Smaka av med salt.
4. Skala morötterna och skär dem med en osthyvel i avlånga strimlor.
5. Lägg i en kastrull med vatten och koka upp. Låt sjuda tills de är mjuka men ska vara stadiga och inte mosiga.
6. Häll av morötterna och blanda dem med såsen.
Tips!
Servera med en grön sallad och toppa med färsk eller torkad basilika.
Du kanske också gillar
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Växtbaserad pesto med soltorkade tomater
En underbart god och mjölkfri pesto med många härliga smaker. Krämig och gott tillbehör till det mesta!
Kålsallad med goda bakterier
En god och syrlig sallad som räcker och håller länge.
Du kanske också gillar
Citron och ingefära bitar i frys
Citron och ingefära bitar i frys Tips för lata...
Rostade frön
Rostade frön Rostade frön piffar till vilken...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer