Kålsallad

Kålsallad med goda bakterier

En god och syrlig sallad som räcker och håller länge.

  ca 10 min        

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

​Här kommer en sallad med goda bakterier! Jag älskar att göra sallader som står sig länge i kylen – denna sallad är en perfekt sådan. Dessutom innehåller den goda bakterier som boostar tarmen och immunförsvaret. I en studie som Stanford-forskare nyligen gjort upptäckte dem att fermenterade livsmedel som exempelvis kimchi, syrade grönsaker och kombucha ökade mångfalden av bakterier i tarmen, förbättrade immunsvaret och verkade ha antiinflammatoriska egenskaper.

Den nya forskningen visade att ju mer fermenterade livsmedel människor åt, desto större antal bakteriearter blommade i deras tarmar. Något som överraskade var att bara 5 procent av de nya bakterierna i tarmarna kom från de fermenterade livsmedlen de ätit. Bakterierna uppkom någonstans men de vet inte varifrån, vilket är så spännande! 

Kålsallad

Recept

Du behöver:

400 gr rödkål
1 st zucchini (400 gr)
2-3 grönkålsblad
1 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk oregano
1 tsk örtsalt
2 dl syrad rödkål från @tistelvindab
2 dl kimchi från @tistelvindab

 

Gör så här:

1. Skölj och dela/hacka rödkål, zucchini och grönkål i lagom stora bitar och lägg i en skål.
2. Blanda i övriga ingredienser.

Kålsallad

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson