Krämig växtbaserad saffransgryta
ca 25-30 min 6-8 personer
Detta är en typisk ”Madelenemåltid”, men det har ni säkert redan märkt av vid det här laget. En krämig växtbaserad gryta med smak av saffran. Den går snabbt att göra och riktigt god. Älskar saffran i mat och bakverk! Så gott med olika tillbehör, jag åt tillsammans med en favoritkålsallad gjord på rödkål, grönkål, olivolja, äppelcidervinäger och örtsalt. Men också broccoli, haricots verts och zucchini. Väldigt gott och vackert att toppa med denna sesamblandning (Furikake).
Grytan blev riktigt poppis även hos barnen! Så kul när de är med i köket och lagar (och lite stressigt). Får inte alltid bestämma själv, de smakar av och sen vill de krydda hejvilt!
Recept
Du behöver:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Kokosolja att steka i
1 msk riven färsk ingefära
1 gr mald saffran
750 ml kokosmjölk
800 gr kokta vita bönor (eller koka själv)
300 gr blomkål (jag använde fryst)
2 dl röda linser
Örtsalt
Svartpeppar
Gör så här:
1. Skala och dela löken.
2. Smält rikligt med kokosolja i en gryta.
3. Lägg ner löken.
4. Skala och pressa ner vitlöken.
5. Stek tills löken mjuknat.
6. Tillsätt ingefära, saffran och kokosmjölk.
7. Skölj bönorna.
8. Lägg i bönorna, blomkål och röda linser, låt puttra på medelvärme.
9. Låt puttra tills blomkålen och linserna mjuknat (ca 10 min).
10. Mixa grytan till önskad konsistens med en stavmixer. Vill du ha en lösare gryta tillsätt vatten eller kokosmjölk.
11. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Du kanske också gillar
Butternut- & böngryta
Växtbaserad böngryta som är lätt att göra och supergod att äta. Passar hela familjen med massor av antiinflammatoriska ingredienser.
Växtbaserad snabbmat
Har du hunnit testa den gröna hummusen på ärtor? Att äta hummus tillsammans med massa grönsaker är min favorit 💚 Dessutom är de lätt att variera, och de brukar ju jag tjata om en hel del, förlåt! 😅Det är verkligen superlätt att förbereda och plocka fram när man...
Hummus på vita bönor
Jag älskar att variera olika mixade bönor och ärtor! Det är ett perfekt komplement till vilken måltid som helst. Dessutom är den alltid mättande och innehåller en naturligt hög andel protein. De bästa är att man även kan använda den som en dipp! Vill du testa? Se...
Du kanske också gillar
Ratatouille med bönor
Smakrik ratatouille med bönor. Gott att äta som en gryta eller ha som tillbehör till den rätt du tycker passar.
Växtbaserade zucchinibollar
Glutenfria och veganska zucchinibollar. Goda och lätta att göra, tryck här för att komma till receptet och massor av andra näringsrika recept.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer