Krämig saffransgryta
Växtbaserad näringsrik saffransgryta, passar bra till matlådor!
Recept
Du behöver:
1 kg kokta kikärtor
230 gr kokta kidneybönor
1 stor lök
5 små vitlöksklyftor
4-6 msk kokosolja
3-4 msk tomatpuré
4 cm färsk ingefära
1 msk gurkmeja
0,5 gr saffran (1 paket)
750 ml kokosgrädde
2 msk tamarisoja
1 tsk örtsalt
½ tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Skölj kikärtor och bönor väl.
2. Skala och hacka löken.
3. Skala vitlöken.
4. Stek löken i kokosolja och riv ner vitlöken.
5. Häll i tomatpurén och stek med löken tills den mjuknat.
6. Lägg i alla övriga ingredienser och låt puttra en stund
Du kanske också gillar
Vietnamesiska vårrullar med två goda dippsåser
Här kommer ett fantastiskt recept på vietnamesiska vårrullar och två viktiga dippsåser att doppa rullarna i. Gluten-, mjölk- & sockerfritt!
Laga & äta mat ute i naturen
Äta näringssrik mat utomhus. Här kommer ett maxat inlägg om mat som passar att äta på utflykten och hur vi förebereder matlagning i naturen.
Växtbaserad tacokväll + två olika tillbehör
Växtbaserad tacofärs, tomatsalsa och cashewdipp blev alldeles underbara ihop. Fredagsmyset blir tacomys, helt veganskt och fritt från gluten.
Du kanske också gillar
Antiinflammatorisk soppa
En underbart god och närande soppa med en kryddning som gör gott. Naturlig och helt växtbaserad.
Näringsrik burgare
En underbart god mungböneburgare med näringsrika tillbehör. Så underbart god!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer