Glutenfria leverköttbullar
Testa leverköttbullar!
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Främsta anledningen till att jag vill testa lever är att den innehåller en stor del av det dagliga intaget av många viktiga näringsämnen. Det går även i linje med mina värderingar kring att vi borde ta vara på så mycket som möjligt. Får man dessutom i sig rikligt med animalisk näring ett fåtal gånger kan man äta mer växtbaserat övriga dagar. Jag äter fortfarande mest växtbaserat men tycker det är intressant att testa sig fram för att optimera sin hälsa
Recept
Du behöver:
1 gul lök
125 gr lever, jag använde från hjort
500 gr ekologisk nötfärs
½ dl pofiber
½ dl vatten
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1,5-2 tsk salt
1,5 tsk svartpeppar
Ghee, smör eller annat valfritt fett att steka i
Gör så här:
1. Skala och dela den gula löken.
2. Mixa eller hacka lök och lever fint.
3. Häll i de övriga ingredienserna och mixa allt till en smet.
4. Blöt händerna för att lättare rulla köttbullarna.
5. Stek gyllenbruna.
Du kanske också gillar
Glutenfri pizzabotten på bönor + recept på gott tillbehör
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Vet inte hur många gånger jag testat att göra olika typer av pizzabottnar. Ofta brukar jag blanda i någon mixad grönsak men denna gång blev jag sugen på att mixa ner bönor. Det blev helt...
Vegetariska bönburgare med valnötter
Goda vegetariska burgare gjorda på bönor och valnötter.
Krämig kikärtgryta med grönkål
Här kommer en krämig växtbaserad kikärtsgryta med grönkål som går snabbt och lätt att laga. Passar dig som vill att det ska gå fort i köket.
Du kanske också gillar
Böntacos över öppen eld
Stekta svarta bönor utomhus med smak av tacos. Går snabbt att göra och så goda!
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer