Naturlig energibar toppad med choklad
Ett näringsrikt och gott mellanmål som är gluten- och nötfritt, passar till de flesta tillfällen.
Recept
Du behöver:
3 dl glutenfria havregryn
2 dl solrosfrön
200 gr torkade aprikoser
200 gr torkade plommon
100 gr kokosolja
1 nypa salt
80 gr softa jordgubbar från @saltakvarn eller andra torkade bär
Gör så här:
1. Mixa havregryn, solrosfrön, aprikoser, plommon, kokosolja och salt till en formbar deg.
2. Blanda i de softa jordgubbarna.
3. Tryck ut i en form klädd med bakplåtspapper.
4. Ställ in i kyl för att stelna.
5. Ta ut och skär i bitar.
6. Ät som de är eller doppa i mörk choklad och toppa med hackade nötter.
Går toppenbra att frysa in!
.
Du kanske också gillar
Hummus på vita bönor
Jag älskar att variera olika mixade bönor och ärtor! Det är ett perfekt komplement till vilken måltid som helst. Dessutom är den alltid mättande och innehåller en naturligt hög andel protein. De bästa är att man även kan använda den som en dipp! Vill du testa? Se...
Zucchinichips + 12 st användningsområden
Zucchini är en underbar grönsak, full med härliga näringsämnen, passar till massor och basar kroppen.
Hallon- & lakrisglass
Vill du äta en (två) glass med endast naturliga ingredienser, och utan tillsatt socker? Denna kombo är känd sedan länge men tror aldrig jag provat i en glass. Sugen att testa? Receptet/recepten har ni nedan: Hallonglass: 400 gr frysta hallon 2 dl kokosgrädde 1 tsk...
Du kanske också gillar
Snabb nyårsdessert på det som finns hemma
Dessert på 10 min som passar till alla högtider, som nyår, kalas och fest! Fritt från mjölk, gluten och vitt socker. Spana in här!
Mjölk- & sockerfri chokladfudge med jordnötssmör
Chokladfudge med jordnötssmör fri från mjölk och vitt socker. Ett recept som är enkelt att göra och gott att äta.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer