Godsaker/ Gröna kuren/ Hälsotips/ Recept

Zucchinichips + 12 st användningsområden

Zucchini är en underbar grönsak, full med härliga näringsämnen, passar till massor och basar kroppen 💚

Ni kanske tänker att de inte finns så mycket kul att göra med den, men jag tänkte bevisa motsatsen ☺️ 

12 ST ANVÄNDNINGSOMRÅDEN:
🥒Hacka och ha rå i sallader.

🥒 Släng i en gryta tillsammans med massa gott, varför inte bönor, ärtor, broccoli, kokosmjölk och massa goda kryddor.

🥒 Ugnsbaka tillsammans med andra grönsaker skvätt på lite tamarisoja, olivolja och salt, mums så gott.

🥒 Stek i kokosolja med örtsalt.

🥒 Mixa mer i en smoothie eller soppa.

🥒 Lägg på grillen och pensla med olja och krydda med örtsalt, mums!

🥒 Panera och stek, så mumsigt!

🥒 Plocka fram din grönsakssvarv och ät som spagetti eller nudlar.

🥒 Riv och stek som biffar.

🥒 Baka in i bröd, pannkakor, muffins eller kakor.

🥒 Skär långa smala skivor och använd som lasagneskivor.

🥒 Skär i smala skivor och gör chips! Se recept nedan.

Du behöver:
1 zucchini
Olivolja
Örtsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 120 grader. Hyvla zucchinin med mandolin, osthyvel eller med en kniv. Rada upp skivorna på en stor skärbräda eller bricka. Salta och låt dra i 10 minuter. Sug upp överflödig vätska med hushållspapper. Pensla olja på skivorna. Fördela på två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Ställ in plåtarna i ugnen och låt torka tills chipsen fått fin färg. Tiden i ugnen beror på hur tjocka skivorna är. Sänk eventuellt värmen till 75 grader eller lägre och fortsätt torka. Håll ordentlig uppsikt mot slutet, då bränd zucchini smakar beskt. Byt plats på plåtarna om du inte har varmluftsugn.
Ta ut chipsen när de är riktigt torra och lägg på galler (utan bakplåtspapper) för att svalna.

Servera med dipp eller ät som de är 💚

Hur brukar du tillaga din zucchini? 🥒

Zucchinichips och 12 st användningsområden för zucchini

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply