Äggfria viltfärsbiffar
Goda och smakrika viltfärsbiffar
Recept
Du behöver:
1 kg färs (jag använde rådjursfärs)
1 stor lök
1 liten rödlök
1 dl vatten
2 msk potatismjöl
0,5 dl pofiber
2,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk vitlökspulver
1 msk rosmarin
Rikligt med ghee/smör att steka i
Gör så här:
1. Tina köttfärsen om den är fryst.
2. Jag brukar skala löken och först mixa den fint i matberedaren. Men om du inte har en sådan kan du hacka den för hand.
3. Där efter slänger jag i alla övriga ingredienser i matberedaren och mixar till en slät smet.
4. Rullar till lagom stora bollar och steker på båda sidor tillsammans med ghee.
Vill du göra färsen med ägg kan du plocka bort vattnet och potatismjölet för att tillsätta två ägg istället.
Jag brukar ofta inspirera med växtbaserade recept, men ni som följt mig länge vet att jag även äter kött ibland. Dock är jag noga med att det ska vara eko, gräsbetat eller vilt.
Du kanske också gillar
Vietnamesiska vårrullar med två goda dippsåser
Här kommer ett fantastiskt recept på vietnamesiska vårrullar och två viktiga dippsåser att doppa rullarna i. Gluten-, mjölk- & sockerfritt!
Laga & äta mat ute i naturen
Äta näringssrik mat utomhus. Här kommer ett maxat inlägg om mat som passar att äta på utflykten och hur vi förebereder matlagning i naturen.
Växtbaserad tacokväll + två olika tillbehör
Växtbaserad tacofärs, tomatsalsa och cashewdipp blev alldeles underbara ihop. Fredagsmyset blir tacomys, helt veganskt och fritt från gluten.
Du kanske också gillar
Antiinflammatorisk soppa
En underbart god och närande soppa med en kryddning som gör gott. Naturlig och helt växtbaserad.
Näringsrik burgare
En underbart god mungböneburgare med näringsrika tillbehör. Så underbart god!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer