Äggfria viltfärsbiffar
Goda och smakrika viltfärsbiffar
Recept
Du behöver:
1 kg färs (jag använde rådjursfärs)
1 stor lök
1 liten rödlök
1 dl vatten
2 msk potatismjöl
0,5 dl pofiber
2,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
0,5 tsk vitlökspulver
1 msk rosmarin
Rikligt med ghee/smör att steka i
Gör så här:
1. Tina köttfärsen om den är fryst.
2. Jag brukar skala löken och först mixa den fint i matberedaren. Men om du inte har en sådan kan du hacka den för hand.
3. Där efter slänger jag i alla övriga ingredienser i matberedaren och mixar till en slät smet.
4. Rullar till lagom stora bollar och steker på båda sidor tillsammans med ghee.
Vill du göra färsen med ägg kan du plocka bort vattnet och potatismjölet för att tillsätta två ägg istället.
Jag brukar ofta inspirera med växtbaserade recept, men ni som följt mig länge vet att jag även äter kött ibland. Dock är jag noga med att det ska vara eko, gräsbetat eller vilt.
Du kanske också gillar
Glutenfri pizzabotten på bönor + recept på gott tillbehör
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Vet inte hur många gånger jag testat att göra olika typer av pizzabottnar. Ofta brukar jag blanda i någon mixad grönsak men denna gång blev jag sugen på att mixa ner bönor. Det blev helt...
Vegetariska bönburgare med valnötter
Goda vegetariska burgare gjorda på bönor och valnötter.
Krämig kikärtgryta med grönkål
Här kommer en krämig växtbaserad kikärtsgryta med grönkål som går snabbt och lätt att laga. Passar dig som vill att det ska gå fort i köket.
Du kanske också gillar
Böntacos över öppen eld
Stekta svarta bönor utomhus med smak av tacos. Går snabbt att göra och så goda!
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer