Frukostvåfflor
Glutenfria frukostvåfflor serverade med valfritt tillbehör.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt och äpplemos . Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping.
Recept
Gör så här:
1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
2. Skölj bönorna väl.
3. Häll i alla ingredienser i en blender, mixa till en smet.
4. Det går att grädda dem direkt eller låta smeten stå en stund. Går även att låta den stå hela natten i kylskåpet och laga våfflor till frukost nästa morgon.
5. Smeten blir tjockare medan den får stå, häll i mera havredryck om den blivit för tjock.
6. Värm järnet, lägg i lite kokosolja, smör eller ghee, och häll i smeten.
7. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
Om det blir våfflor över kan du lägga dem i kylen, för att få dem frasiga dagen efter gräddar du dem en stund i ugnen på ett galler.
Du kanske också gillar
Grönsaker, ätbara blommor & trädgårdsdrömmar
Mina drömmar om en grönskande trädgård, vad jag ska odla i sommar & era tips!
Böntacos över öppen eld
Stekta svarta bönor utomhus med smak av tacos. Går snabbt att göra och så goda!
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Du kanske också gillar
Hummus med syrat
Hummus med syrat Här kommer ett recept på hummus...
Smoothie med frukt bär och grönt
Smoothie med frukt bär och grönt En krämig och...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer