Växtbaserat fröbröd
Ett gott och mättande vegansk fröbröd. Toppa med en krämig pesto!
ca 90 min
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Här kommer ett mättande och gott fröbröd som är lätt att göra. Fritt från gluten och så smart att alltid ha i frysen, då finns det alltid mellanmål hemma.
Här finner ni receptet på den goda peston jag toppade brödet med!
Recept
Du behöver:
(1 brödlimpa)
3 dl glutenfria havregryn
1 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl cashewnötter
1 dl mandel
1 dl russin (valfritt)
2 msk chiafrön
3 msk psyllium husk
1 tsk salt
3 dl kokhett vatten
1 dl kokosolja
2 msk yaconsirap (eller annan valfri flytande sötning)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175° C.
2. Grovhacka nötterna.
3. Blanda alla torra ingredienser i skål.
4. Smält kokosoljan i en kastrull på låg temp.
5. Rör ihop den torra blandningen med kokosolja, yaconsirap och kokhett vatten.
6. Blanda noga och häll i smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
7. Låt stå i ca 15-20 min.
8. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.
9. Ta ut brödet från formen, vänd på det, lägg på en plåt/galler och grädda upp och ner i ytterligare 25-30 minuter. Håll koll på färgen så det inte bränns.
10. Ta ut brödet och låt svalna. När brödet svalnat skiva upp och förvara i frysen.
Du kanske också gillar
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
Smoothie med goda bakterier
En krämig och näringsrik smoothie med fermenterad rödkål.
Lyxig granola fri från spannmål
Underbart gott och knaprigt recept på granola med extra allt!
Du kanske också gillar
Växtbaserad och glutenfri banankaka
Växtbaserad och glutenfri banankaka Underbart...
Energibars med torkad frukt
Naturlig energibar toppad med choklad Ett...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer