Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore

Detta bröd blev riktigt gott! Förstå mig rätt, jag har inte ätit glutenbröd på många år och självklart vet jag hur fluffigt, mjukt och gott det är. Det går aldrig att jämföra “vanligt” bröd med de bröd som jag brukar baka, men de “ovanliga” bröden kan bli riktigt goda! Dessutom mår min mage riktigt bra efter intag – vilket min mage absolut inte gör efter intag av de “vanliga” bröden. Då är det heller aldrig värt att ens försöka äta! Detta bröd är inte växtbaserat men ska testa lite varianter framöver och hoppas komma med recept om jag lyckas!

Recept på glutenfritt pumpafröbröd

Du behöver:
9 ägg
1 dl kokosolja
3 dl pumpafrön
1,5 dl pofiber
1 dl sesamfrön
0,5 dl chiafrön
4 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
pumpafrön att strö på

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa äggen poröst.
3. Smält kokosoljan på låg temp.
4. Blanda alla ingredienser och lägg i en brödform klädd med bakplåtspapper.
5. Toppa med frön.
6. Grädda i nedre delen i ugnen i ca 45 min.
7. Låt svalna innan du skivar brödet och förvara sedan i frysen.

Liknande recept:

Chiabullar – växtbaserade och glutenfria

Fröbullar – veganskt, ägg-, gluten-, mjölk- och nötfritt lågkolhydratsbröd!

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson

Hoppas ni gillar detta recept <3