Bröd/ Mellanmål/ Recept

Fröbullar – veganskt, ägg-, gluten-, mjölk- och nötfritt lågkolhydratsbröd!

Fröbröd utan mjöl

Detta bröd är veganskt, ägg-, gluten-, mjölk- och nötfritt lågkolhydratsbröd som är lätt att göra och mättar länge! Jag äter det till mellanmål men det är även perfekt till frukost, jag brukar alltid baka en sats på helgen så jag har hela veckan. Receptet är från Nillas kitchen jag har bara skrivit om måtten lite. Väldigt gott! Passar perfekt för dig som vill testa gröna kuren.

Steg 1
3 msk hela psylliumfrön
5 msk hela linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
4,5 dl kallt vatten

Rör ihop alla ingredienser i steg 1 och låt stå minst 1 timme.

Steg 2
1,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 msk bakpulver
0,5 tsk salt

Blanda alla ingredienser under Steg 2, se till att fördela alla klumpar i kokosmjölet. Blanda hastigt ihop mjölblandningen med frö- och vattengelén från Steg 1. Blanda väl i någon minut så att det blir en klumpfri och fast smet. Låt svälla i ca 15 minuter. Forma 9-12 bullar med fuktade händer och placera ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter tills bullarna fått en lätt gyllene färg. Släpp ut lite ånga ur ugnen ett par gånger under tiden bullarna gräddas.

Bröden håller sig bra i kylen i ca 5-6 dagar, hinner jag inte äta upp dem går de fint att frysa ner.

Ägg och avokado är mitt favoritpålägg, barnen gillar jordnötssmör och banan.


Har du något bra brödrecept?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anette
  april 30, 2020 at 8:05 f m

  Ser så gott ut, vill prova, men undrar över mängden linfrön med anledning av risken för vätecyanid? Har du förslag på annat frö som kan ersättas i receptet?
  Tack för fin inspiration i alla dina medier!

  • Reply
   Madelene
   maj 6, 2020 at 7:06 e m

   Hela linfrön ska inte vara någon fara då man inte får i sig så mycket. Dock brukar jag byta ut linfrö mot chiafrön, det blir verkligen super 😀

  Leave a Reply