Bröd/ Mellanmål/ Recept

Chiabröd som är veganskt, ägg-, gluten-, mjölk- och nötfritt

Chiabröd som är veganskt, ägg-, gluten-, mjölk- och nötfritt lågkolhydratsbröd som är lätt att göra och mättar länge 🍞 Ebba tyckte det var supergott med bönhummus på, och jag tycker det är perfekt att ta med som mellanmål till jobbet 👌
Nedan ser du hur man gör:

Steg 1
1 dl chiafrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
4,5 dl kallt vatten

Rör ihop alla ingredienser i steg 1 och låt stå minst 20 minuter.

Steg 2
1,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 msk bakpulver
0,5 tsk salt

Blanda alla ingredienser under Steg 2, se till att fördela alla klumpar i kokosmjölet. Blanda hastigt ihop mjölblandningen med frö- och vattengelén från Steg 1. Blanda väl i någon minut så att det blir en klumpfri och fast smet. Låt svälla i ca 10 minuter. Forma 10 bullar och placera ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 160 grader i ca 60 minuter tills bullarna fått en lätt gyllene färg. Släpp ut lite ånga ur ugnen ett par gånger under tiden bullarna gräddas.

Bröden håller sig bra i kylen i ca 5-6 dagar, hinner man inte äta upp dem går de fint att frysa ner.

Vad brukar du äta för mellanmål? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply