Kolaägg

Växtbaserade geléhallon

Växtbaserade geléhallon, fria från vitt socker.

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore och Meds

Har du någonsin funderat på om man kan göra egna geléhallon? Svaret är: Självklart! Dessa är växtbaserade och fria från vitt socker.

 
påskägg

Recept

Du behöver:

100 gr hallon
50 gr lingon
3 msk vatten
0,5 lime
Björksocker efter smak (valfritt)
1 tsk agar agar

 

 

Gör så här:

1. Koka upp bären med vatten i en kastrull.
2. Mixa bären med en stavmixer.
3. Sila bort kärnorna och lägg i kastrullen igen.
4. Vispa i pressad lime, björksocker och agar agar.
5. Värm upp blandningen på medelhög värme i en kastrull.
6. Låt puttra i ca 2 minuter, vispa under tiden.
7. Häll i smeten i små silikonformar eller i en form klädd med bakplåtspapper.
8. Ställ in i kyl och låt stelna. Minst två timmar.
9. Ploppa ur hjärtana ur formarna eller skär små bitar.
Förvara i kylskåp i burk med tätslutande lock. Håller sig i ca 2 veckor.

påskägg veganskt

Du kanske också gillar

Mozartkulor med egengjord nougat & mandelmassa

Mozartkulor med egengjord nougat & mandelmassa

Här kommer ännu ett godisrecept!Vanliga mozartkulor har alltid varit en favorit på godisbordet under julafton. Men nu när smaklökarna ändras så är de inte lika lockande längre med de söta smakerna. Därför experimenterade jag fram detta recept förra julen. Nedan recept...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson