Vilken fantastisk respons jag fick på gårdagens inlägg. Ni var väldigt många som ville ha recept på pepparkakorna, superkul! Eftersom er önskan är min lag så kommer här receptet:

Du behöver:
100 gr kokosolja
1 dl kokosmjölk
2 msk yaconsirap
2 msk kikärtsspad
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 msk pepparkakskrydda
2 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan och blanda ner pepparkakskryddan. Häll i kokosmjölken och låt sjuda några minuter. Låt svalna. Häll sedan i yaconsirap och kikärtspadet. Blanda därefter de torra ingredienserna som är kvar och rör ner dem tillsammans med mjölksmeten.
Lägg degen i en plastpåse och förvara i kylen en halvtimme eller under natten.
Ta ut degen och skär i mindre bitar som är lätta att arbeta med. Tryck ut degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut den som tunn du vill ha den. Tryck ut figurer med pepparkaksformar och lyft över med en stekspade till en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter. Ta ut, låt svalna och njut.

pepparkakor utan gluten och socker
Pepparkakor fria från gluten, mjölk och vitt socker

Vem vill smaka? Tagga någon du vill ska bjuda dig på dessa?