Växtbaserade geléhallon
Växtbaserade geléhallon, fria från vitt socker.
Recept
Du behöver:
100 gr hallon
50 gr lingon
3 msk vatten
0,5 lime
Björksocker efter smak (valfritt)
1 tsk agar agar
Gör så här:
1. Koka upp bären med vatten i en kastrull.
2. Mixa bären med en stavmixer.
3. Sila bort kärnorna och lägg i kastrullen igen.
4. Vispa i pressad lime, björksocker och agar agar.
5. Värm upp blandningen på medelhög värme i en kastrull.
6. Låt puttra i ca 2 minuter, vispa under tiden.
7. Häll i smeten i små silikonformar eller i en form klädd med bakplåtspapper.
8. Ställ in i kyl och låt stelna. Minst två timmar.
9. Ploppa ur hjärtana ur formarna eller skär små bitar.
Förvara i kylskåp i burk med tätslutande lock. Håller sig i ca 2 veckor.
Du kanske också gillar
Växtbaserad jordnötskola
Krämig eller hård vegansk kola doppad i choklad. Fri från mjölk och vitt socker.
Smoothie med goda bakterier
En krämig och näringsrik smoothie med fermenterad rödkål.
Lyxig granola fri från spannmål
Underbart gott och knaprigt recept på granola med extra allt!
Du kanske också gillar
Energibars med torkad frukt
Naturlig energibar toppad med choklad Ett...
Carobgodis
Carobgodis Enkelt och gott! Osötat, växtbaserat...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer