Växtbaserade chokladmuffins
Växtbaserade chokladmuffins fria från gluten och sötning
Recept
Du behöver:
(20-25 st)
15 färska dadlar
4 dl mandelmjöl (eller 2 dl pofiber för nötfritt)
2 dl bovetemjöl
1 dl rå kakao
0,5 dl björksocker
3 msk chiafrön
2 tsk psylliumhusk
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
1 banan
500 ml kokosmjölk
0,5 dl kokosolja
100 gr mörk choklad, gärna 100%
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna.
3. Mixa dadlarna med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
4. Skala och mosa bananen.
5. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
6. Tillsätt alla resterande ingredienser i mjölblandningen och mixa allt till en slät smet.
7. Hacka chokladen och blanda i smeten, spara lite som topping.
8. Häll upp smeten i muffinsformar, toppa med resten av den hackade chokladen.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
10. Ta ut och låt svalna.
Du kanske också gillar
Böntacos över öppen eld
Stekta svarta bönor utomhus med smak av tacos. Går snabbt att göra och så goda!
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Du kanske också gillar
Snabb kikärtsgryta
Snabb kikärtsgryta En växtbaserad och näringsrik...
Hummus med syrat
Hummus med syrat Här kommer ett recept på hummus...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer