Växtbaserad wok med jackfruit
En underbart god och smidig växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit (eller jackfrukt)! Detta var något jag slängde ihop lite snabbt på vår tältsemester under kanske sommarens varmaste dag. Eftersom vi hade bestämt oss för att välja en tältplats med el passade jag på att ta med min portabla spisplatta (vilket jag gjort förut). Väldigt smidigt och går mycket fortare än stormkök, vi hade med ett men behövde aldrig använda det.
.
Vi testade jackfruit för första gången i denna wok, vilken spännande frukt. Den kan inte ersätta kött näringsmässigt men bidrog till en liknande konsistens. Något som förvånade mig var att barnen ville äta trots att de blev erbjudna att äta resterna av en köpepizza från kvällen innan. Måste väl ändå vara ett gott betyg?!
Recept
Du behöver:
1 gul lök
0,5 zucchini
0,5 kålrabbi
Avokadoolja (eller kokosolja)
400 g naturell jackfruit
Vitlökspulver
Svartpeppar
Spiskummin
Tamarisoja
240 gr kokta kidneybönor
2 dl krossade tomater
Oregano
Gör så här:
1. Skala och dela butternutpumpan och sötpotatisen i bitar.
2. Skala löken och hacka i småbitar.
3. Stek lök mjuk i rikligt med kokosolja.
4. Lägg i butternutt- och sötpotatisbitarna och stek med löken.
5. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, gurkmeja, kanel, spiskummin, röda linser, örtsalt och svartpeppar.
6. Låt småputtra tills pumpan och linserna mjuknat.
7. Lägg i riven ingefära och mixa slätt med en stavmixer.
8. Häll i vatten om det behövs eller för att få önskad konsistens.
9. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med krämig kokosgrädde, ekologisk furikake och thaibasilika.
Du kanske också gillar
Lättlagade växtbaserade bönbiffar
Jag börjar komma på banan igen efter halsflussdiagnosen i veckan. Dock känner mig lite efter med saker här hemma. Har känt mig väldigt omotiverad den senaste tiden och det blir ju inte bättre när man är sjuk. Försöker dra ner på tempot och bara vara, vara närvarande...
Växtbaserad valnöt- & svampstek
Nu börjar jag komma på banan igen. Fick diagnosen halsfluss igår och idag släppte äntligen febern. Nu hoppas jag att jag fort blir bättre, känner redan skillnad efter lite välbehövlig medicin! Jag har inte kunnat äta mat på två dagar, inte kunnat svälja mitt eget...
Växtbaserad böngryta med jordnötssmör & grönsaker
Här kommer ytterligare ett recept från söndagens mat prepp. Jag åt sista portionen nu ikväll. Älskar att göra grytor då de bara är att slänga ihop. Dessutom är de lätt att göra stora satser så man har i flera dagar, passar mig som inte orkar laga mat varje dag Du...
Du kanske också gillar
Glutenfri pizzabotten på bönor + recept på gott tillbehör
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks)...
Vegetariska bönburgare med valnötter
Goda vegetariska burgare gjorda på bönor och valnötter.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer