Växtbaserad wok med jackfruit
En underbart god och smidig växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit (eller jackfrukt)! Detta var något jag slängde ihop lite snabbt på vår tältsemester under kanske sommarens varmaste dag. Eftersom vi hade bestämt oss för att välja en tältplats med el passade jag på att ta med min portabla spisplatta (vilket jag gjort förut). Väldigt smidigt och går mycket fortare än stormkök, vi hade med ett men behövde aldrig använda det.
.
Vi testade jackfruit för första gången i denna wok, vilken spännande frukt. Den kan inte ersätta kött näringsmässigt men bidrog till en liknande konsistens. Något som förvånade mig var att barnen ville äta trots att de blev erbjudna att äta resterna av en köpepizza från kvällen innan. Måste väl ändå vara ett gott betyg?!
Recept
Du behöver:
1 gul lök
0,5 zucchini
0,5 kålrabbi
Avokadoolja (eller kokosolja)
400 g naturell jackfruit
Vitlökspulver
Svartpeppar
Spiskummin
Tamarisoja
240 gr kokta kidneybönor
2 dl krossade tomater
Oregano
Gör så här:
1. Skala och dela butternutpumpan och sötpotatisen i bitar.
2. Skala löken och hacka i småbitar.
3. Stek lök mjuk i rikligt med kokosolja.
4. Lägg i butternutt- och sötpotatisbitarna och stek med löken.
5. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, gurkmeja, kanel, spiskummin, röda linser, örtsalt och svartpeppar.
6. Låt småputtra tills pumpan och linserna mjuknat.
7. Lägg i riven ingefära och mixa slätt med en stavmixer.
8. Häll i vatten om det behövs eller för att få önskad konsistens.
9. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med krämig kokosgrädde, ekologisk furikake och thaibasilika.
Du kanske också gillar
Näringsrik belugalinsgryta
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Jag hade en omröstning på min instagram där ni fick rösta om vilket recept ni ville se härnäst! Ni har röstat och ni valde rätt, denna gryta blev underbart god 🙂 Här kommer receptet på en smakrik,...
Krämig kålwok med svarta bönor
Recept på en krämig växtbaserad kålwok med svarta bönor. Helt fri från mjölk, gluten och passar dig som äter enligt lågkolhydratskost.
Växtbaserade kidneybönbiffar med hasselnötter
Bönbiffar utan ägg, mjölk och gluten. Näringsrika växtbaserade kidneybiffar med hasselnötter. Lätta och snabba att göra!
Du kanske också gillar
Barnvänlig “köttfärssås”
Mixad mjölkfri “köttfärssås” med bönor istället för köttfärs. Den är anpassad både i smak och konsistens till barn i alla åldrar.
Krämig växtbaserad saffransgryta
Underbart god gryta med smak av saffran. Väldigt omtyckt av både barn och vuxna!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer