Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds

Ja jag vet, utseendet på denna wok blev inte det bästa! Men ack så god, det är det som är viktigast. Jag brukar steka ihop olika varianter, variera grönsaker och annat innehåll. Det är så lätt att bara hacka, steka och röra ihop. Det enda du behöver är en stekpanna och maten är serverad!

Du behöver:
200 gr kokta svarta bönor
1 gul lök
350 gr rödkål
1 aubergine
3 grönkålsblad
Kokosolja att steka i
250 ml kokosmjölk (gärna krämig)
2 msk tamarisoja
1 msk gurkmeja
1,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk chiliflakes
Örtsalt/svartpeppar

Gör så här:
1. Skölj de svarta bönorna väl.
2. Hacka gullöken
3. Skölj och hacka rödkål, aubergine och grönkålsbladen.
4. Stek lök, rödkål, aubergine och grönkål i rikligt med kokosolja tills de mjuknat.
5. Häll i kokosmjölk, tamarisoja, gurkmeja, vitlökspulver, chiliflakes, salt och peppar.
6. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
7. Lägg till sist i de svarta bönorna och låt dem bli varma.
Klart att servera!

Ät precis som det är eller spana in nedan förslag på tillbehör.

Serveringsförslag

Här nedan hittar du två olika serveringsförslag:

Bön- & kålwok serverad med haricots verts, avokado, bladspenat och toppad med sesamfrö.
Bön- & kålwok serverad med zucchini, groddar, bladspenat och solrosfrön.

Hoppas ni gillar detta recept!

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson