Växtbaserad wok med jackfruit
En underbart god och smidig växtbaserad wok med jackfruit
Växtbaserad wok med jackfruit (eller jackfrukt)! Detta var något jag slängde ihop lite snabbt på vår tältsemester under kanske sommarens varmaste dag. Eftersom vi hade bestämt oss för att välja en tältplats med el passade jag på att ta med min portabla spisplatta (vilket jag gjort förut). Väldigt smidigt och går mycket fortare än stormkök, vi hade med ett men behövde aldrig använda det.
.
Vi testade jackfruit för första gången i denna wok, vilken spännande frukt. Den kan inte ersätta kött näringsmässigt men bidrog till en liknande konsistens. Något som förvånade mig var att barnen ville äta trots att de blev erbjudna att äta resterna av en köpepizza från kvällen innan. Måste väl ändå vara ett gott betyg?!
Recept
Du behöver:
1 gul lök
0,5 zucchini
0,5 kålrabbi
Avokadoolja (eller kokosolja)
400 g naturell jackfruit
Vitlökspulver
Svartpeppar
Spiskummin
Tamarisoja
240 gr kokta kidneybönor
2 dl krossade tomater
Oregano
Gör så här:
1. Skala och dela butternutpumpan och sötpotatisen i bitar.
2. Skala löken och hacka i småbitar.
3. Stek lök mjuk i rikligt med kokosolja.
4. Lägg i butternutt- och sötpotatisbitarna och stek med löken.
5. Häll i kokosmjölk, krossade tomater, gurkmeja, kanel, spiskummin, röda linser, örtsalt och svartpeppar.
6. Låt småputtra tills pumpan och linserna mjuknat.
7. Lägg i riven ingefära och mixa slätt med en stavmixer.
8. Häll i vatten om det behövs eller för att få önskad konsistens.
9. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med krämig kokosgrädde, ekologisk furikake och thaibasilika.
Du kanske också gillar
Svamp- & nötstek som är lätt att variera
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Denna blev riktigt god, det är en variant av denna växtbaserade valnöt- & svampstek. Det härliga är att den går att variera i all oändlighet och smaksätta på olika sätt. Hoppas ni gillar! Du...
Ratatouille med bönor
Smakrik ratatouille med bönor. Gott att äta som en gryta eller ha som tillbehör till den rätt du tycker passar.
Växtbaserade zucchinibollar
Glutenfria och veganska zucchinibollar. Goda och lätta att göra, tryck här för att komma till receptet och massor av andra näringsrika recept.
Du kanske också gillar
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer