Bananpannkaka

Växtbaserad och glutenfri banankaka

Underbart god banankaka. 

 

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Denna växtbaserade och glutenfria banankaka ser inte mycket ut för världen, men oj så god den blev! Det var i våras jag bakade denna senast och känner att det börjar bli dags igen

Bananpannkaka

Recept

Du behöver:

5 mogna bananer
0,5 dl chiafrön
1,5 dl vatten
1 dl kokosolja
1 citron
5 dl bovetemjöl
1 dl björksocker
3 dl riven kokos
4 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda chiafrön och vatten, låt stå ca 10-15 min.
4. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
5. Skölj och riv av citronskalet från citronen. Det är endast citronskalet som ska användas.
6. Blanda alla torra ingredienser.
7. Blanda allt till en smet härlig smet.
8. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
9. Häll i smeten.
10. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 50 min.
11. Ta ut och låt svalna.
.
Tips! Spara den nakna citronen i kylskåpet till senare, använd i mat eller i dryckesvattnet.

Du kanske också gillar

Jordgubbsglass på två ingredienser

Jordgubbsglass på två ingredienser

Tims enda önskemål när han fyllde år 😍 Glassen består av 50% frysta jordgubbar och 50% av frysta gröna bananer som stått en stund i rumpstemp innan vi mixat till en glass. Så sjukt god att äta som den är eller toppa med t ex. cashewnötter, kakaonibs, quinoapuffar,...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson