Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Bagaren och Kocken
Det är riktigt gott att göra egen choklad och det är mycket enkelt! Dessa gjorde jag i en pralinform. Du kan smaksätta precis som du vill!
Du behöver:
50 gr kakaosmör
0,5 dl raw kakao
0,5 tsk vaniljpulver
Quinoapuffar
Riven kokos
En nypa salt (valfritt)
Gör så här:
1. Smält kakaosmöret på låg temp i en kastrull.
2. Vispa ner kakaon.
3. Tillsätt de övriga ingredienserna. Jag brukar hälla i ganska rikligt med fyllning, häll i efter önskemål.
4. Häll i smeten i en pralinform eller annan som exempelvis blir som en chokladkaka.
Förvara i kyl eller frys.
Tips på chokladformar
Det är väldigt roligt att kunna skapa egna fina praliner i köket, låt kreativiteten flöda med massor av olika typer av chokladformar.
Du hittar flera olika varianter här!
Varför rå (raw) kakao?
Den rå kakaon är inte rostad och är därför mildare i smaken och passar utmärkt att använda när man gör egen choklad. Kakaon är dessutom rik på antioxidanter och andra näringsämnen.
Liknande recept:
Mjölkfri apelsinpralin fri från vitt socker