Växtbaserad och glutenfri banankaka
Underbart god banankaka.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Denna växtbaserade och glutenfria banankaka ser inte mycket ut för världen, men oj så god den blev! Det var i våras jag bakade denna senast och känner att det börjar bli dags igen
Recept
Du behöver:
5 mogna bananer
0,5 dl chiafrön
1,5 dl vatten
1 dl kokosolja
1 citron
5 dl bovetemjöl
1 dl björksocker
3 dl riven kokos
4 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda chiafrön och vatten, låt stå ca 10-15 min.
4. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
5. Skölj och riv av citronskalet från citronen. Det är endast citronskalet som ska användas.
6. Blanda alla torra ingredienser.
7. Blanda allt till en smet härlig smet.
8. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
9. Häll i smeten.
10. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 50 min.
11. Ta ut och låt svalna.
.
Tips! Spara den nakna citronen i kylskåpet till senare, använd i mat eller i dryckesvattnet.
Du kanske också gillar
Växtbaserad jordgubbstårta med lemoncurd
Växtbaserad/vegansk jordgubbstårta med lemoncurd, fri från gluten och vitt socker. En dröm för alla sommarhögtider.
Gör eget cashewsmör
Gott och krämigt recept på cashewsmör, Passar till det mesta som bakverk, såser, topping, i glass och bara äta som det är. Underbart gott!
Mättande och energirik granola
Här kommer en glutenfri granola som är mättande och energirik! Perfekt till mellanmål och att toppa på en näringsrik smoothie bowl.
Du kanske också gillar
Växtbaserade gelégodis med smak av jordgubb
Naturliga ingredienser och fria från vitt socker. Lätt & gott att göra!
Chiapudding med havtorn & gurkmeja + mangosmoothie
Syrlig & god dessert eller mellanmål fri från mjölk & vitt socker.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer