Växtbaserad och glutenfri banankaka
Underbart god banankaka.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Denna växtbaserade och glutenfria banankaka ser inte mycket ut för världen, men oj så god den blev! Det var i våras jag bakade denna senast och känner att det börjar bli dags igen
Recept
Du behöver:
5 mogna bananer
0,5 dl chiafrön
1,5 dl vatten
1 dl kokosolja
1 citron
5 dl bovetemjöl
1 dl björksocker
3 dl riven kokos
4 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Skala och mosa bananerna.
3. Blanda chiafrön och vatten, låt stå ca 10-15 min.
4. Smält kokosoljan på låg temp i en kastrull.
5. Skölj och riv av citronskalet från citronen. Det är endast citronskalet som ska användas.
6. Blanda alla torra ingredienser.
7. Blanda allt till en smet härlig smet.
8. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
9. Häll i smeten.
10. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 50 min.
11. Ta ut och låt svalna.
.
Tips! Spara den nakna citronen i kylskåpet till senare, använd i mat eller i dryckesvattnet.
Du kanske också gillar
Äpplemos fritt från vitt socker
Recept och video på krämigt naturligt äpplemos.
Energibar toppad med choklad
Ett näringsrikt och gott mellanmål som är gluten- och nötfritt, passar till de flesta tillfällen.
Guldgröt med antiinflammatoriska kryddor
Underbart kryddig gul havregrynsgröt med en kryddning som gör gott!
Du kanske också gillar
Smoothie med syrad rödkål
Smoothie med syrad rödkål Vad jag stoppade i mig...
Rabarber- & jordgubbspaj
Rabarber- & jordgubbspaj Fantastisk god...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer