Energibar

Naturlig energibar toppad med choklad

Ett näringsrikt och gott mellanmål som är gluten- och nötfritt, passar till de flesta tillfällen.

  ca x min        x personer

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore

Vi pratade om barn och mat förra veckan på Instagram och det blev ett väldigt stort gensvar! Tänker att jag kommer svara på era frågor och prata mer om ämnet! Hojat om ni har förslag på format! När vi ändå pratar om barn så kommer här ett gott energigivande mellanmål/godis till barnen (eller dig själv).

Energibars

Recept

Du behöver:

7 torkade fikon
10 torkade aprikoser
1 dl riven kokos
3 dl glutenfria havregryn
5 msk (ca 1 dl) kokosolja
0,5 msk ceylon kanel
1 tsk kardemumma (mald)
1 tsk vaniljpulver
1/3 tsk salt

Choklad:
100 gr kokosolja/kakaosmör
1 dl raw kakao
Valfri mängd yaconsirap eller björksocker (går även att hoppa över helt)

 

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser till energibarsen.
2. Tryck i smeten i en form klädd med bakplåtspapper, jag använde en brödform.
3. Ställ i kyl eller frys tills den stelnat.
4. Börja med chokladen och smält kokosoljan på låg temp.
5. Vispa i raw kakao och eventuell sötning. Ställ åt sidan.
6. Ta ut formen och dela i bitar.
7. Häll chokladen över bitarna.
8. Ställ in i kyl och vänta tills chokladen har stelnat.
9. Ta ut och njut!

Energibar

Du kanske också gillar

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson