Vegansk tårta med smak av choklad, helt utan nötter, gluten och vitt socker! Perfekt vid kalas eller vilket firande som helst.
ca x min x personer
Här kommer veganska tårtan jag gjorde strax innan midsommar, med smak av choklad och helt nötfri. Så underbart gott med hallonsylt mellan, receptet på sylten finner ni längre ned i detta inlägg.
Recept
Du behöver:
(Två bottnar)
12 färska dadlar
2 dl pofiber
2 dl bovetemjöl
5-7 msk kakao
2 tsk finmalet psylliumfröskal
2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljpulver
1 stor nypa salt
3 msk chiafrö
1 banan
4 msk yaconsirap
500 ml kokosmjölk
6 msk kokosolja (smält)
+ kokosolja att smörja formen med
Chokladgrädde:
250-500 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
Valfri mängd raw kakao
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur dadlarna.
3. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
4. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa vidare till en slät smet.
5. Smörj två springformar (20 cm i diameter).
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min, den får inte bli för torr
7. Låt svalna i formarna.
8. Ta ut ur formen, lägg hallonsylt mellan (se recept längre ned) och garnera med chokladgrädde och färska hallon, eller annat gott!
Hallonsylt på två ingredienser!
Det bästa med chiasylt är att den är snabb och lätt att göra. Så gott till det mesta och går att göra utan någon sötning, lika god med sötman från bären.
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd.
Bekämpar bakterier
Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!
Recept hallonsylt
Du behöver:
300 gr hallon (frysta eller färska)
0,5 dl björksocker (valfritt)
4 msk chiafrö
Gör så här:
1. Lägg hallon och björksocker i en kastrull.
2. Koka upp och låt puttra på låg temp samtidigt som du mosar bären.
3. Ta av från plattan och lägg i chiafrön.
4. Låt svalna och använd direkt eller lägg sylten i en glasburk.
Förvara i kyl.
Du kanske också gillar
Veganska & glutenfria pannkakor med smak av choklad
Växtbaserade chokladpannkakor fria från gluten. Ett toppenbra mellanmål och underbart lätta att göra. Servera med chiasylt och annat gott!
Energibars med bovetepuffar & torkad frukt
Ett härligt recept på chokladbars fria från mjölk och vitt socker. Perfekt att ta till när du behöver lite extra energi eller vill äta gott!
Sockerfria chokladpraliner med quinoapuffar & riven kokos
Härliga chokladpraliner fria från mjölk, gluten och socker. Ett enkelt recept som är lätt att själv variera och smaksätta som du själv vill.
Du kanske också gillar
Växtbaserad kolaglass fri från vitt socker
Ett recept på en riktigt god växtbaserad/vegansk kolaglass doppad i choklad. Fri från vitt socker och gluten.
Växtbaserad jordgubbstårta med lemoncurd
Växtbaserad/vegansk jordgubbstårta med lemoncurd, fri från gluten och vitt socker. En dröm för alla sommarhögtider.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer