Vegansk mandelglass fri från gluten- och socker. Supergod och krämig glass som passar hela familjen. Mjölkfri, glutenfri och sockerfri glass.
ca x min x personer
Inlägget innehåller annonslänkar till bodystore
Här kommer ett riktigt gott recept på mandelglass! Den är vegansk, glutenfri och fri från socker. Riktigt krämig och god.
Överbliven choklad
Det kommer bli chokladblandning över. Denna kan du lägga i en form och ställa in i frysen eller kylen, så gott!
Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.
Recept
Du behöver:
(8 st miniglassar)
250 ml kokosgrädde (det tjocka lagret i en konservburk, jag använder gärna i tetraförpackning från Garant)
2 dl mandelsmör (eller gör egen)
1 nypa salt
2 msk yaconsirap (valfritt)
Överdrag:
100 gr choklad (jag använde 90%-ig choklad, går även göra egen)
3 msk kokosolja
1 dl mandel
Gör så här:
1. Mixa kokosgrädde, mandelsmör, salt och eventuell sötning slätt.
2. Lägg glassblandningen i glassformar. Se mina favoriter här!
3. Frys in glassen tills de stelnat helt.
4. Smält choklad och kokosolja i vattenbad.
5. Hacka mandel och blanda i chokladen.
6. Ta ut glassarna och doppa i chokladen.
7. Låt chokladen stelna, ät direkt eller frys in igen för att äta senare.
Du kanske också gillar
Jordgubbsglass på tre vis
Jösses vad seg jag är idag. Så fort man lägger sig senare än vanligt och dessutom vaknar upp till ett gråmulet väder med inslag av regn har man lust att ligga kvar i sängen. De kanske finns någon som känner likadant? I så fall kan du pigga upp dig (eller barnen) med...
Jordgubbsglass på två ingredienser
Tims enda önskemål när han fyllde år 😍 Glassen består av 50% frysta jordgubbar och 50% av frysta gröna bananer som stått en stund i rumpstemp innan vi mixat till en glass. Så sjukt god att äta som den är eller toppa med t ex. cashewnötter, kakaonibs, quinoapuffar,...
Hallon- & lakrisglass
Vill du äta en (två) glass med endast naturliga ingredienser, och utan tillsatt socker? Denna kombo är känd sedan länge men tror aldrig jag provat i en glass. Sugen att testa? Receptet/recepten har ni nedan: Hallonglass: 400 gr frysta hallon 2 dl kokosgrädde 1 tsk...
Du kanske också gillar
Krämig växtbaserad melonglass med cantaloupe
God glass med melon, helt naturligt och fri från vitt socker! Underbart god vegansk glass som passar alla i familjen.
Vegansk pistageglass med matcha fri från vitt socker
Recept på en krämig växtbaserad grön pistageglass med lite smak av matcha! Den är sockerfri och innehåller endast naturliga ingredienser.
1 kommentar
Skicka en kommentar
1 kommentar
-
Jenny på juli 15, 2021 på 18:52
Hej. I många av dina recept där du har kokosgrädde som bas så står det att du bara använder det tjocka lagret högst upp i konservera.
Innebär det då att du använder flera burkar? Man får väl inre ut 250ml i endast en burk?
Vad gör du med resten av grädden, som inte är tjock?
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
Hej. I många av dina recept där du har kokosgrädde som bas så står det att du bara använder det tjocka lagret högst upp i konservera.
Innebär det då att du använder flera burkar? Man får väl inre ut 250ml i endast en burk?
Vad gör du med resten av grädden, som inte är tjock?