melonglass

Krämig växtbaserad melonglass med cantaloupe

Krämig glass med melon, helt naturligt och fri från vitt socker! Underbart god vegansk glass som passar alla i familjen.

  ca x min        x personer

Inlägget innehåller annonslänk till Bodystore 

Jag älskar smaken av melon! Speciellt god är den i glass. Denna veganska melonglass är helt fri från vitt socker och innehåller endast sötman från melon och banan.

Fakta om cantaloupemelon

En god och saftig melon, smakar lite mer än andra melonsorter. Den anses vara den finaste av alla meloner. Fruktsockret i melonen är inte särskilt högt vilket funkar fint för min känsliga mage.

Cantaloupe innehåller mest kalium av alla meloner. Den är dessutom är den rik på karotenoider. Enligt forskning ser man hälsosammare och mer attraktiv ut när man äter mycket frukt och grönsaker som innehåller karotenoider. Kanske värt att testa (hehe) ?

melonglass

Tips för en söt(are) glass

Här kommer några tips för att få en sötare glass för dig som tycker om detta! De första du kan göra är att se till att melonerna och bananerna är riktigt mogna och söta innan du fryser in dem. Förvara cantaloupmelonen och bananerna i rumstemperatur för att få dem att mogna snabbt! Skala och dela dem i bitar innan du fryser in.

Ett annat tips är att tillföra naturlig sötning! Speciellt om du inte vill vänta på att melonen och bananerna ska bli riktigt mogna och söta. Jag gillar yaconsirap som är en helt naturlig sötning. Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Ser man till att ha riktigt gröna bananer i glassen tillför du också resistent stärkelse till tarmen. Resistent stärkelse kan förbättra tarmfloran rejält. Den bidrar även till ett stabilare blodsocker, stärker immunförsvaret och minskar risken för tjocktarmscancer. Perfekt för mig med känslig tarm, älskar gröna bananer i både glass och smoothies!

melonglass

Recept

Du behöver:

250 gr fryst cantaloupe
150 gr fryst vattenmelon
2 frysta bananer
Växtbaserad dryck (jag använde havredryck)

Gör så här:

1. Lägg ut den frysta melonen och bananerna en stund i rumstemperatur.
2. Mixa alla ingredienser till en krämig glass.
3. Reglera konsistensen med hjälp av den växtbaserade drycken.

melonglass

Du kanske också gillar

Jordgubbsglass

Jordgubbsglass

Jordgubbsglass Jordgubbsglass på två ingredienser. Färgerna på bananerna bestämmer sötman på glassen.Vill du göra en söt glass använd riktigt mogna bananer. Jag gillar gröna bananer då de innehåller resistent stärkelse som är mat till de goda bakterierna i tarmen....

Blåbärsglass

Blåbärsglass

Blåbärsglass Superenkel Blåbärsglass med endast naturliga ingredienser! Vill du göra en söt glass använd riktigt mogna bananer. Jag gillar gröna bananer då de innehåller resistent stärkelse som är mat till de goda bakterierna i tarmen. Även snälla mot blodsockret!...

Krämig naturlig melonglass

Krämig naturlig melonglass

Krämig naturlig melonglass Krämig naturlig melonglass. Denna goding är endast gjord på melon och frukt, blev sjukt god! Lätt att göra, lätt att variera. Recept Du behöver:400 gr fryst mango300 gr fryst vattenmelon150 gr fryst cantaloupe melon1 fryst banan Gör så...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson