Växtbaserad lakritskola
Underbart god glutenfri och mjölkfri kola.
Recept
Du behöver:
2 dl kokossocker
210 gr kondenserad kokosmjölk
2 dl kokosgrädde
2 tsk lakritspulver (eller efter smak)
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull.
2. Rör om då och då och koka upp till 140 grader (eller gör kulprovet). Smaka av med mer lakritspulver.
3. Häll ut kolan i en form klädd med bakplåtspapper.
4. Låt kolan stelna, gärna i kylen och klipp kolan i lagom stora bitar.
5. Klipp bakplåtspapper i lagom stora bitar som du sedan förpackar kolabitarna i.
6. Förvara i en tät burk i kylen.
Du kanske också gillar
Blåbärssoppa med ingefära
Här kommer ett recept på en värmande blåbärssoppa med ingefära. Perfekt att dricka istället för den populära provivan med tillsatt socker.
Jordgubbsglass på tre vis
Jösses vad seg jag är idag. Så fort man lägger sig senare än vanligt och dessutom vaknar upp till ett gråmulet väder med inslag av regn har man lust att ligga kvar i sängen. De kanske finns någon som känner likadant? I så fall kan du pigga upp dig (eller barnen) med...
Chokladsnickers utan socker
Alltså dessa är verkligen för goda! Det tycker både jag och barnen. De är verkligen på gränsen till vad som triggar mitt sötsug. Vill man ha dem utan sötning kan man skippa yaconsirapen, de är goda utan också. Jag kallar dem för ”chokladsnickers” och jag låter namnet...
Du kanske också gillar
Chokladkex på bovetekrisp
Här kommer ett gott och lätt recept på chokladkex med bovetekrisp. Ett recept fritt från gluten, mjölk och vitt socker.
Veganska & glutenfria pannkakor med smak av choklad
Växtbaserade chokladpannkakor fria från gluten. Ett toppenbra mellanmål och underbart lätta att göra. Servera med chiasylt och annat gott!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer