Alltså dessa är verkligen för goda! Det tycker både jag och barnen. De är verkligen på gränsen till vad som triggar mitt sötsug. Vill man ha dem utan sötning kan man skippa yaconsirapen, de är goda utan också. Jag kallar dem för ”chokladsnickers” och jag låter namnet få tala för sig själv.

Steg 1:
2 dl kokosolja
1,5 dl raw kakao
1 nypa flingsalt

Steg 2:
2 dl crunchy jordnötssmör
2 msk kokosolja
3 msk yaconsirap (valfritt)
1 liten näve saltade jordnötter

Gör så här: Börja med Steg 1 och smält kokosoljan på låg temperatur i en kastrull. Vispa i kakaon och placera ett bakplåtspapper i en lagom stor form (jag använde en avlång sockerkaksform). Häll i chokladblandningen och strö över flingsalt. Ställ sedan in i frysen.

Börja med Steg 2 genom att blanda eller mixa jordnötssmöret, kokosoljan och yaconsirapen. När chokladen stelnat häller du över jordnötssmörssmeten och strör över de saltade jordnötterna. Ställ in i frysen igen och ta ut kakan när den stelnat och dela i bitar. Nu är det bara att mumsa på!
Kom ihåg att förvara den i frysen eller kylen, den smälter iväg annars.

Varför yaconsirap?
Yaconroten som innehåller ca 30 % av sockerarten fructooligosaccharides, har den positiva egenskapen att verka probiotiskt i tarmsystemet, det är bra för både matsmältningen och immunförsvaret. Sockret i sirapen påverkar inte blodsockret i kroppen då det ej tas upp i tarmen. Dessutom innehåller den viktiga mineraler och näringsämnen.

Vem vill du bjuda dessa på?