Hälsotips/ Mellanmål/ Recept

Blåbärssoppa med ingefära

Blåbärssoppa

Jag lovade att publicera receptet på den blåbärssoppa jag drack när jag hade halsfluss! Jag kunde knappt svälja men denna tvingade jag i mig.

Denna kan du dricka istället för den berömda Provivan som innehåller tillsatt socker och betydligt mycket mindre blåbär. Du kan även tillsätta goda magbakterier, de gör du genom att öppna valfri kapselsort och hälla i soppan. Dock bör den ej vara upphettad när du gör det eftersom bakterierna dör vid höga temperaturer.

Du behöver:
500 gr frysta blåbär
5 dl vatten
2-4 cm riven ingefära

Gör så här: Koka upp vattnet och häll i de frysta blåbären. Häll i ingefäran och mixa med en stavmixer till en slät soppa. Värm upp den försiktigt igen på spisen om du vill ha den varmare. Klart!

Vad brukar du få i dig när du är förkyld eller har ont i halsen? 

Blåbärssoppa
Blåbärssoppa med ingefära

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply