Växtbaserad lakritskola
Underbart god glutenfri och mjölkfri kola.
Recept
Du behöver:
2 dl kokossocker
210 gr kondenserad kokosmjölk
2 dl kokosgrädde
2 tsk lakritspulver (eller efter smak)
Gör så här:
1. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull.
2. Rör om då och då och koka upp till 140 grader (eller gör kulprovet). Smaka av med mer lakritspulver.
3. Häll ut kolan i en form klädd med bakplåtspapper.
4. Låt kolan stelna, gärna i kylen och klipp kolan i lagom stora bitar.
5. Klipp bakplåtspapper i lagom stora bitar som du sedan förpackar kolabitarna i.
6. Förvara i en tät burk i kylen.
Du kanske också gillar
Chokladsemlor fria från spannmål, mjölk & vitt socker
Recept på semlor med smak av choklad, spannmålsfria, glutenfria, mjölkfria och sockerfria.
Chokladbollar fria från mjölk, gluten & vitt socker
Recept på dadelbollar med smak av choklad, som är mjökfria, glutenfria och sockerfria. Går att göra helt ekologiska.
Snabb nyårsdessert på det som finns hemma
Dessert på 10 min som passar till alla högtider, som nyår, kalas och fest! Fritt från mjölk, gluten och vitt socker. Spana in här!
Du kanske också gillar
Äppelpaj över öppen eld
Fantastisk god och snabb äpplepaj som lätt kan tillagas utomhus. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.
Min snabbmat
Detta recept är något jag tar till när jag behöver en lunch på 10 minuter. Både gott och går snabbt!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer