Växtbaserade våfflor med stekta belugalinser
Glutenfria frasvåfflor serverade med stekta belugalinser och mosad avokado.
Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt, kokosgrädde och/eller hemmagjord glass. Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping, som exempelvis dessa stekta belugalinser med mosad avokado och sesamfrön. Mums!
Recept
Du behöver:
VÅFFLOR:
100 g kokosolja eller smör/ghee
2,5 dl havremjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl kall havremjölk (eller annan växtbaserad dryck)
STEKTA BELUGALINSER:
3 dl belugalinser
2 gula lökar
1 dl kokosolja
1 msk ramslök
1 msk gurkmeja
1 msk tamarisoja
1 msk riven färsk ingefära
Örtsalt
Svartpeppar
Gör så här:
VÅFFLOR:
1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
2. Blanda de torra ingredienserna.
3. Vispa samman med den kalla havremjölken.
4. Ställ i kylskåpet minst en kvart.
5. Värm järnet och stek våfflorna.
6. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
Receptet på våfflorna är inspirerat av fina Morotsliv.
Servera våfflorna med chiasylt och kokosgrädde eller annat du tycker om! Vill du göra en matig variant så testa nedan:
STEKTA BELUGALINSER:
1. Koka belugalinser i minst dubbelt så mycket vatten i 20 min.
2. Skala och hacka lökarna.
3. Smält kokosoljan i en stekpanna och lägg i den hackade löken.
4. Stek löken mjuk och häll i de kokta belugalinserna och de övriga ingredienserna.
5. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Jag serverade de stekta belugalinserna på en våffla med mosad avokado och sesamfrön.
Du kanske också gillar
Hummus på vita bönor
Jag älskar att variera olika mixade bönor och ärtor! Det är ett perfekt komplement till vilken måltid som helst. Dessutom är den alltid mättande och innehåller en naturligt hög andel protein. De bästa är att man även kan använda den som en dipp! Vill du testa? Se...
Växtbaserad gryta med linser, kikärtor och kidneybönor
Denna gryta lovade jag recept på förra veckan så nu är det verkligen hög tid 🙈😍 De bästa av allt är att min sambo Alex tyckte den var god, och de är ett väldigt gott betyg 😀 Du behöver:500 ml kokosmjölk230 gr gröna linser (kokta)230 gr kikärtor (kokta)230 gr...
Hummus på gröna ärtor
Jag älskar alla sorters hummus, dels för att de är så lätt att göra och för att de är lätta att variera. Dessutom är denna en favorit hos barnen, du borde testa. Du behöver: 300 gr gröna ärtor (kokta) 1 vitlöksklyfta 5 msk kallpressad rapsolja/olivolja 1/2 tsk örtsalt...
Du kanske också gillar
Växtbaserade zucchinibollar
Glutenfria och veganska zucchinibollar. Goda och lätta att göra, tryck här för att komma till receptet och massor av andra näringsrika recept.
Kidneyböngryta med katrinplommon & valnötter
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks)...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer