Våfflor

Växtbaserade våfflor med stekta belugalinser

Glutenfria frasvåfflor serverade med stekta belugalinser och mosad avokado.

Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore & Meds

Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt, kokosgrädde och/eller hemmagjord glass. Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping, som exempelvis dessa stekta belugalinser med mosad avokado och sesamfrön. Mums!

Glutenfria våfflor

Recept

Du behöver:

VÅFFLOR:
100 g kokosolja eller smör/ghee
2,5 dl havremjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl kall havremjölk (eller annan växtbaserad dryck)

STEKTA BELUGALINSER:
3 dl belugalinser
2 gula lökar
1 dl kokosolja
1 msk ramslök
1 msk gurkmeja
1 msk tamarisoja
1 msk riven färsk ingefära
Örtsalt
Svartpeppar

 

Gör så här:

VÅFFLOR:
1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
2. Blanda de torra ingredienserna.
3. Vispa samman med den kalla havremjölken.
4. Ställ i kylskåpet minst en kvart.
5. Värm järnet och stek våfflorna.
6. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
Receptet på våfflorna är inspirerat av fina Morotsliv.

Servera våfflorna med chiasylt och kokosgrädde eller annat du tycker om! Vill du göra en matig variant så testa nedan:

STEKTA BELUGALINSER:
1. Koka belugalinser i minst dubbelt så mycket vatten i 20 min.
2. Skala och hacka lökarna.
3. Smält kokosoljan i en stekpanna och lägg i den hackade löken.
4. Stek löken mjuk och häll i de kokta belugalinserna och de övriga ingredienserna.
5. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Jag serverade de stekta belugalinserna på en våffla med mosad avokado och sesamfrön.

Glutenfria våfflor

Du kanske också gillar

Hummus på vita bönor

Hummus på vita bönor

Jag älskar att variera olika mixade bönor och ärtor! Det är ett perfekt komplement till vilken måltid som helst. Dessutom är den alltid mättande och innehåller en naturligt hög andel protein. De bästa är att man även kan använda den som en dipp! Vill du testa? Se...

Hummus på gröna ärtor

Hummus på gröna ärtor

Jag älskar alla sorters hummus, dels för att de är så lätt att göra och för att de är lätta att variera. Dessutom är denna en favorit hos barnen, du borde testa. Du behöver: 300 gr gröna ärtor (kokta) 1 vitlöksklyfta 5 msk kallpressad rapsolja/olivolja 1/2 tsk örtsalt...

Du kanske också gillar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titta gärna in hos mina andra kanaler:

Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: 
@cleanlifestyle.se
Youtube : 
Clean Lifestyle Madelene Lennartsson