Lunch/ Middag/ Recept

Växtbaserad gryta med linser, kikärtor och kidneybönor

Denna gryta lovade jag recept på förra veckan så nu är det verkligen hög tid 🙈😍 De bästa av allt är att min sambo Alex tyckte den var god, och de är ett väldigt gott betyg 😀

Du behöver:
500 ml kokosmjölk
230 gr gröna linser (kokta)
230 gr kikärtor (kokta)
230 gr kidneybönor (kokta)
1 rödlök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl crunchy jordnötssmör
1,5 msk curry
2 msk tamarisoja
Örtsalt/svartpeppar
Kokosolja att steka i
Toppa med persilja

Gör så här: Ta en rejäl klick kokosolja och värm upp i en gryta. Dela lök och och pressa vitlöken i kokosoljan och steka tills löken mjuknat. Häll i kokosmjölken, jordnötssmöret, kryddor och soja. Låt puttra på medelvärme och tillsätt sedan linser, kikärtor och kidneybönor. Smaka av med salt och peppar. Klart 👏
Servera med durrakorn, blomkålsris, quinoa eller gör som jag och ät tillsammans med massa grönsaker 😍

De jag älskar med att laga grytor är att de går snabbt och att man kan variera i all oändlighet 🍲

Vad brukar du slänga i din gryta? 💚

BÖNOR OCH KÅL MED IBD?
En fråga jag ofta får är: “hur klarar din mage kål och bönor?”
Mitt svar: “Jag äter det ofta och har vant min tarm med det.”
Mitt tips: Börja långsamt, tillaga kålen/bönorna ordentligt. Tillför lite då och då. Ge inte upp 💚

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply