Växtbaserade våfflor med stekta belugalinser
Glutenfria frasvåfflor serverade med stekta belugalinser och mosad avokado.
Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt, kokosgrädde och/eller hemmagjord glass. Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping, som exempelvis dessa stekta belugalinser med mosad avokado och sesamfrön. Mums!
Recept
Du behöver:
VÅFFLOR:
100 g kokosolja eller smör/ghee
2,5 dl havremjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl kall havremjölk (eller annan växtbaserad dryck)
STEKTA BELUGALINSER:
3 dl belugalinser
2 gula lökar
1 dl kokosolja
1 msk ramslök
1 msk gurkmeja
1 msk tamarisoja
1 msk riven färsk ingefära
Örtsalt
Svartpeppar
Gör så här:
VÅFFLOR:
1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
2. Blanda de torra ingredienserna.
3. Vispa samman med den kalla havremjölken.
4. Ställ i kylskåpet minst en kvart.
5. Värm järnet och stek våfflorna.
6. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
Receptet på våfflorna är inspirerat av fina Morotsliv.
Servera våfflorna med chiasylt och kokosgrädde eller annat du tycker om! Vill du göra en matig variant så testa nedan:
STEKTA BELUGALINSER:
1. Koka belugalinser i minst dubbelt så mycket vatten i 20 min.
2. Skala och hacka lökarna.
3. Smält kokosoljan i en stekpanna och lägg i den hackade löken.
4. Stek löken mjuk och häll i de kokta belugalinserna och de övriga ingredienserna.
5. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Jag serverade de stekta belugalinserna på en våffla med mosad avokado och sesamfrön.
Du kanske också gillar
Grönsaker i ugn – 5 lätta steg
Jag tycker det är supergott att äta grönsaker i olika former, det är även kul att variera då det blir svårare att tröttna. Här kommer 5 lätta steg hur du kan piffa upp grönsaker i ugnen. Nedan ser ni resultatet steg för steg. STEG 1: Skölj och dela valfria grönsaker,...
Lättlagade växtbaserade bönbiffar
Jag börjar komma på banan igen efter halsflussdiagnosen i veckan. Dock känner mig lite efter med saker här hemma. Har känt mig väldigt omotiverad den senaste tiden och det blir ju inte bättre när man är sjuk. Försöker dra ner på tempot och bara vara, vara närvarande...
Växtbaserad valnöt- & svampstek
Nu börjar jag komma på banan igen. Fick diagnosen halsfluss igår och idag släppte äntligen febern. Nu hoppas jag att jag fort blir bättre, känner redan skillnad efter lite välbehövlig medicin! Jag har inte kunnat äta mat på två dagar, inte kunnat svälja mitt eget...
Du kanske också gillar
Blomkålspizza med ramslökspesto
Här kommer två smakrika recept! Ett recept på pizzabotten gjord på blomkål och en pesto gjord på ramslök. Båda är fria från mjölk och gluten.
Glutenfri pizzabotten på bönor + recept på gott tillbehör
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks)...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer