Växtbaserade våfflor med stekta belugalinser
Glutenfria frasvåfflor serverade med stekta belugalinser och mosad avokado.
Dessa frasiga våfflor är så underbart goda – trots att de är växtbaserade och helt fria från gluten! Vår barn älskar dem (och även jag)! Vi brukar vanligtvis servera med chiasylt, kokosgrädde och/eller hemmagjord glass. Men det fungerar även att servera dem med lite matigare topping, som exempelvis dessa stekta belugalinser med mosad avokado och sesamfrön. Mums!
Recept
Du behöver:
VÅFFLOR:
100 g kokosolja eller smör/ghee
2,5 dl havremjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl kall havremjölk (eller annan växtbaserad dryck)
STEKTA BELUGALINSER:
3 dl belugalinser
2 gula lökar
1 dl kokosolja
1 msk ramslök
1 msk gurkmeja
1 msk tamarisoja
1 msk riven färsk ingefära
Örtsalt
Svartpeppar
Gör så här:
VÅFFLOR:
1. Smält kokosoljan eller smöret/ghee och låt svalna.
2. Blanda de torra ingredienserna.
3. Vispa samman med den kalla havremjölken.
4. Ställ i kylskåpet minst en kvart.
5. Värm järnet och stek våfflorna.
6. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga.
Receptet på våfflorna är inspirerat av fina Morotsliv.
Servera våfflorna med chiasylt och kokosgrädde eller annat du tycker om! Vill du göra en matig variant så testa nedan:
STEKTA BELUGALINSER:
1. Koka belugalinser i minst dubbelt så mycket vatten i 20 min.
2. Skala och hacka lökarna.
3. Smält kokosoljan i en stekpanna och lägg i den hackade löken.
4. Stek löken mjuk och häll i de kokta belugalinserna och de övriga ingredienserna.
5. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
Jag serverade de stekta belugalinserna på en våffla med mosad avokado och sesamfrön.
Du kanske också gillar
Krämig kikärtgryta med grönkål
Här kommer en krämig växtbaserad kikärtsgryta med grönkål som går snabbt och lätt att laga. Passar dig som vill att det ska gå fort i köket.
Svamp- & nötstek som är lätt att variera
Inlägget innehåller köplänkar (adlinks) till Bodystore & Meds Denna blev riktigt god, det är en variant av denna växtbaserade valnöt- & svampstek. Det härliga är att den går att variera i all oändlighet och smaksätta på olika sätt. Hoppas ni gillar! Du...
Ratatouille med bönor
Smakrik ratatouille med bönor. Gott att äta som en gryta eller ha som tillbehör till den rätt du tycker passar.
Du kanske också gillar
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer