Sommarsallad
Här kommer en smarrig sommarsallad.
Vill du göra salladen mer matig kan du tillföra mer quinoa, ugnsbakade rotfrukter, kokta bönor eller annat du tycker är gott!
Recept
Du behöver:
1 dl okokt quinoa (valfri färg) @saltakvarn
150 gr rödkål
350 gr vattenmelon
8 små rädisor (70 gr)
2 nävar bladspenat (70 gr)
1 msk vit balsamico @saltakvarn
½ dl olivolja @saltakvarn
100 gr färska jordgubbar (ca 12 små)
40 gr färska blåbär
½ dl färska granatäpplekärnor
Gör så här:
1. Koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Låt quinoan svalna.
3. Skala och dela rödkål, vattenmelon och rädisor.
4. Blanda allt i en skål tillsammans med bladspenat, vit balsamico och olivolja.
5. Toppa med jordgubbar, blåbär och granatäpplekärnor.
Vill du göra salladen mer matig kan du tillföra mer quinoa, ugnsbakade rotfrukter, kokta bönor eller annat du tycker är gott!
Du kanske också gillar
Matsvinnstips – Pesto på morots- & rödbetsblast
Jag älskar att använda hela grönsaken. Det finns massor av sätt att ta vara på blasten: mixa ner i en smoothie, toppa en sallad eller göra en pesto. Du behöver: 100 gr grönkål 70 gr morotsblast (från fyra morötter) 70 gr rödbetsblast (från två rödbetor) 80 gr...
Hummus på gröna ärtor
Jag älskar alla sorters hummus, dels för att de är så lätt att göra och för att de är lätta att variera. Dessutom är denna en favorit hos barnen, du borde testa. Du behöver: 300 gr gröna ärtor (kokta) 1 vitlöksklyfta 5 msk kallpressad rapsolja/olivolja 1/2 tsk örtsalt...
Du kanske också gillar
Växtbaserad parmesan – Ett veganskt & mjölkfritt alternativ
Ett recept på vegansk (mjölkfri) naturlig parmesan på bara tre ingredienser! Supergott att strö som tillbehör till det alla maträtter
Matsvinnstips + recept på mjölkfri pesto
Här hittar du massor av matsvinnstips för att minska matsvinnet hemma, samt ett recepet på en mjölkfri pesto gjord på trötta gröna blad.
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer