Smakrik växtbaserad böngryta med groddade mungbönor
Här kommer en smakrik växtbaserad böngryta med groddade mungbönor – mums.
Recept
Du behöver:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk kokosolja
2 msk tomatpuré
2 cm färsk ingefära
1 tsk örtsalt
½ tsk svartpeppar
1 tsk timjan
2 tsk oregano
2 msk tamarisoja
½ tsk chilipulver
2 dl groddade mungbönor
ca 500 gr kokta svarta bönor
230 gr kokta kidneybönor
500 ml kokosgrädde
390 gr passerade tomater
Gör så här:
1. Skölj bönorna.
2. Skala och hacka löken.
3. Skala vitlöken.
4. Stek löken i rikligt med kokosolja.
5. Pressa ner vitlöksklyftan.
6. Stek löken mjuk.
7. Häll i gurkmeja, koriander, ingefära, ramslök, dragon, kokosmjölk, coconut aminos, örtsalt och svartpeppar, låt puttra i några minuter.
8. Lägg i bönorna och broccolin.
9. Låt puttra på låg- till medeltemp tills önskad konsistens på broccolin.
Jag åt grytan tillsammans med syrade grönsaker, ärtor, grönkål, rostade frön och haricots verts.
Du kanske också gillar
Böngryta med broccoli
Växtbaserad näringsrik böngryta, passar bra till matlådor!
Portabello med basilikakräm
Ugnsbakad portabello med vitlöksstekt zucchini och en krämig basilikakräm. Växtbaserat recept.
Svampgryta med kikärtor över öppen eld
Underbart god och lätt gryta att göra på utflykten eller hemma i köket. Naturligt fri från mjölk.
Du kanske också gillar
Hummus med syrat
Hummus med syrat Här kommer ett recept på hummus...
Glutenfria leverköttbullar
Glutenfria leverköttbullar Testa...
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer