Saftig chokladtårta med smak av mint
Underbart god tårta med smak av mintchoklad. Helt fri från spannmål, gluten, mjölk & vitt socker.
Inlägget innehåller annonslänkar till Bodystore
Idag fyller jag 35! Sambon jobbar kväll och jag och barnen ska fira med en saftig chokladtårta med smak av mint! Denna tårta med fyra bottnar blev helt underbart god. Helt fri från spannmål, gluten, mjölk och vitt socker! Hoppas ni gillar <3
Björksocker – skogens eget socker
Xylitol, även kallat björksocker innehåller 40 % mindre kalorier och 75% färre kolhydrater än socker med ett GI värde på 7. Det gör att det tas upp väldigt långsamt av kroppen och vissa menar att kroppen inte behöver producera något insulin vid intag. Jag använder en sort som är från finska björk- & bokträd. Björksocker har otroliga munvårdande egenskaper. Det dödar nämligen de bakterier som orsakar plack, karies och tandköttsinflammation. Det leder inte bara till bättre tänder utan även till bättre andedräkt!
Recept
Du behöver:
En tårtbotten:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl björksocker
2 tsk bakpulver
2 msk raw kakao
2 msk carob
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl MCT olja (funkar även med annan olja eller smör/ghee)
2 ägg
Mintgrädde (för fyra bottnar):
750 ml kyld kokosgrädde
3 msk raw kakao
2-3 droppar pepparmyntsolja
100 gr krossad mintchoklad (recept mintchoklad)
Mintchoklad:
50 gr kakaosmör eller kokosolja
0,5 dl raw kakao
2-3 droppar pepparmyntsolja
Yaconsirap (valfritt)
Smält i en kastrull på låg temp, vispa ihop och lägg I en form med bakplåtspapper. Ställ i kyl eller frys.
(Om du ej vill göra egen choklad går det exempelvis köpa Marabou Dark Mint 70%).
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Häll i olja och knäck i äggen.
4. Rör om till en jämn smet.
5. Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform (20 cm) och häll i smeten.
6. Grädda i ca 15 min.
7. Låt tårtbottnen svalna.
8. Blanda kokosgrädde, raw kakao och pepparmyntsolja.
9. Hacka mintchokladen.
10. Smeta på kokosgrädden på den första bottnen, strö mintchoklad på och lägg på nästa tårtbotten osv.
11. Smeta ut grädden över hela tårtan och toppa med mintchoklad.
Klar att servera!
Du kanske också gillar
Veganska & glutenfria pannkakor med smak av choklad
Växtbaserade chokladpannkakor fria från gluten. Ett toppenbra mellanmål och underbart lätta att göra. Servera med chiasylt och annat gott!
Energibars med bovetepuffar & torkad frukt
Ett härligt recept på chokladbars fria från mjölk och vitt socker. Perfekt att ta till när du behöver lite extra energi eller vill äta gott!
Sockerfria chokladpraliner med quinoapuffar & riven kokos
Härliga chokladpraliner fria från mjölk, gluten och socker. Ett enkelt recept som är lätt att själv variera och smaksätta som du själv vill.
Du kanske också gillar
Mjuk glutenfri pepparkaka
Julig mjuk växtbaserad kaka med smak av pepparkaka. Fri från gluten, mjölk och vitt socker.
Växtbaserade lussekatter med saffranskräm
Lussekatter fria från gluten, nötter & vitt socker, de blev riktigt goda!
0 kommentarer
Skicka en kommentar
Titta gärna in hos mina andra kanaler:
Instagram: @cleanlifestyle.se
Facebook: @cleanlifestyle.se
Youtube : Clean Lifestyle Madelene Lennartsson
0 kommentarer